Straw

Svensktillverkad karmstol i askfanér med ben, ryggstativ och armstöd i svartlackerat stål. Stolen Straw har många detaljer som utmärker sig från andra stolar, vilket gör att den passar bra i många olika miljöer, så som konferensrummet, föreläsningssalen, entrén, matsalen eller varför inte som ett stilleben och extra besöksstol på kontoret.  

 • Straw - en sittvänlig stol med karaktär

  En konferensstol som är snygg att titta på och samtidigt bekväm och praktisk – här började utmaningen för oss. Vi ville ha en möbel med spännande former, en stark identitet och som samtidigt skulle vara välkomnande och skön att sitta länge på. Därför föll materialvalet på ask som är ett träslag med fin ådring och mycket liv kombinerat med stål för att det är stilrent, hållbart och lättjobbat. Straw, som den nya stolen heter, är den första produkten som lanseras under KUMI Trend. Att börja med en klassisk möbel som en stol känns helt rätt och inspirerar för framtiden. säger Johan Svensson, VD på KUMI och fortsätter, stolen blir startskottet som vi bygger vidare kring och redan nu finns fler produkter på gång under segmentet KUMI Trend.

 •      straw ritning.png
   

  "Mötet mellan ryggstativ och bakben
  är en spännande detalj som skiljer
  stolen Straw från liknande stolar"

   

  - Designer Charlie Styrbjörn

 • "Neråtböjda avslutet på armledaren möjliggör upphängning på bord men skapar även ett vänligt karaktärsdrag"

 • Vi har lagt mycket omsorg på att ge stolen en mjuk karaktär med bland annat formpressat trä i ryggbricka samt sits för att göra den komfortabel. Vår ryggbricka är relativt tunn för att minimera vikt och materialanvändning. Det krökta avslutet på ryggens övre del ger en mjuk kant och stabil struktur trots dess tunnhet. Självklart är stolen Straw stapelbar och armstöden möjliggör upphängning av stolen på bordet, vilket underlättar vid städning av golv.

Varianter av Straw

 

 

Designer: Charlie Styrbjörn

Utformningen står Charlie Styrbjörn för som gjort projekt till flera välkända varumärken och företag. Charlie hittar mycket av sin inspiration i själva tillverkningsprocessen och är uppmärksam på detaljer och material, vilket vi tycker passar perfekt för våra produkter inom Kumi Trend.