Wire

Centralt i wireserien är den bockade tråden som lika delar är praktisk som dekorativ. Genom att utforska trådbockningens möjligheter ville Charlie Styrbjörn som designat serien skapa en krokform som med sin enkelhet även gestaltar lekfullhet. De lekfulla krokarna i metall tillsammans med de dekorativa trädetaljerna i ask skapar möbler och inredningsdetaljer som är trendiga, tidlösa och funktionella.

 • Wire - minimalistiskt dekorativ

  Först ut i serien Wire är kroklisten där Charlie hämtat inspiration från  inredningsfilosofin inom Shakerrörelsen där den obrutna knopplisten i brösthöjd utmed alla väggar i alla rum var en central del. Avsikten med denna list var att kunna hänga upp allt från stolar och textilier till redskap för att frigöra golvytan. Allt kännetecknat av enkelhet och funktion.

 • krok-wire-ritning.png

  "Med Wireserien ville jag ge möjligheten

  att kombinera ihop en list längs en vägg där

  olika sektioner har olika funktioner men

  där känslan av den obrutna linjen kvarstår"

  - Designer Charlie Styrbjörn

Varianter av Wire

 

 

Designer: Charlie Styrbjörn

Utformningen står Charlie Styrbjörn för som gjort projekt till flera välkända varumärken och företag. Charlie hittar mycket av sin inspiration i själva tillverkningsprocessen och är uppmärksam på detaljer och material, vilket vi tycker passar perfekt för våra produkter inom Kumi Trend.